A természet gyógyító ereje

Vis medicatrix naturae

Vis medicatrix naturae

Mikor érdemes fitoterápiás tanácsadáson részt venni?

2017. november 05. - BioNatur
A kérdés jogos, hiszen a gyógynövényekhez "mindenki" ért, csakúgy mint a focihoz, vagy az autószereléshez :-) Néhány apróságot viszont nem árt tudni: A gyógynövények a hiedelmekkel ellentétben NEM mentesek a mellékhatásoktól.
Lássunk két népszerű mindenki által ismert és alkalmazott gyógynövényt amelynek a mellékhatásai komolyan befolyásolhatják a gyógyulásunkat.
Kamilla (orvosi székfű) Kevesen tudják, hogy az egyik erősen allergizén növény pont a gyógyhatásai miatt közkedvelt kamilla. Légúti allergiát és - tartós használat esetén - külsőleg bőrszárazságot, belsőleg bélnyálkahártya szárazságot okozhat.
A közkedvelt Aloe Vera pedig enyhe hashajtó hatása miatt a gyógyszerek és vitaminok felszívódását és hatását gyengítheti.
A fitoterapeuta szakember a gyógyhatásokon kívül tisztában van az esetleges mellékhatásokkal és azokat figyelembe véve állítja össze a terápiás javaslatát.
camomile-blossom-84683_1920.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-natur.blog.hu/api/trackback/id/tr412673081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása