A természet gyógyító ereje

Vis medicatrix naturae

Vis medicatrix naturae

Babhéj - Fehér babhéj

A vércukorszint karbantartója

2017. január 04. - BioNatur

Babhéj - fehér babhéj

Phaseolus vulgaris (Phaseoli legumen)

feher_babhej.jpg

A növény hatóanyagai:

Trigonelin, króm, arginin, kovasavszármazékok, kolin, aszparagin, izovaleriansav, cellulóz, kálium , foszfor, C vitamin, kéksav, aminosavak.

A tea hatásai: Vércukorszint csökkentő, Aceton ( savasodás ) csökkentő, vérnyomás csökkentő, szívműködést serkentő, vizelethajtó, vesetisztító.

Felhasználható: Cukorbetegség esetén vércukorszint csökkentő és fogyasztó, a cukorbetegség tüneteinek csökkentése, vesebetegségek, vesekőképződés megelőzése, vizelethajtás, hólyagbántalmak, enyhe izületi panaszok, gyenge szívműködés, magas vérnyomás, kiszáradás esetén vízhiány pótlására alkalmazható.

Tea készítése:

Forraljon fel 5 dl. vizet, és tegyen bele 2 evőkanál babhéjat. Fedje le és lassú tűzön főzze 2 percig. Utána vegye le a tűzről és hagyja állni 20 percig, majd szűrje le és egész napra elosztva fogyasszon belőle minden étkezés előtt és után fél órával. A betegség súlyosságától függően az adag növelhető 8 dl. vagy 1 liter vízbe 3-4 púpozott evőkanál babhéjjal. A tea édesítés nélkül fogyasztandó. Az elkészített tea eltarthatósági ideje maximum 12 óra. Egy kúra ideje maximum 2 hónap. Folytatni csak 10 nap szünet után lehet. Cukorbetegség esetén folyamatosan fogyasztható, ha minden héten 1 nap szünetet közbeiktat.


FIGYELEM! Cukorbetegek a tea fogyasztása alatt a vércukorszintjüket rendszeresen ellenőrizzék.

A hatás fokozása érdekében ajánlatos keverékben történő alkalmazása. A teához zöldség és gyümölcsételek fogyasztása javasolt.

feher_bab.jpg

Források: Link1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-natur.blog.hu/api/trackback/id/tr112095299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása