A természet gyógyító ereje

Vis medicatrix naturae

Vis medicatrix naturae

Kisvirágú füzike - A prosztata védelmében

2017. január 20. - BioNatur

Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum)

 

kisviragu_fuzike_003.jpg

Gyógyhatásai

Antioxidáns, immunerősítő, vízhajtó, hangulatjavító. Rendszeres használatával elkerülhető a prosztata megnagyobbodás. Csökkenti az éjszakai vizelések számát, lehetővé téve a nyugodt pihenést. Az ürített vizelet mennyiségét is növeli. Gyulladáscsökkentő hatása miatt hólyaggyulladás, hólyagműködési elégtelenség esetén is kiválóan használható, nőknek is ajánlott ezekre a problémákra. Folyamatosan fogyasztható, hozzászokni nem lehet. Ismert káros mellékhatása nincs

Hatóanyag: béta-szitoszterin, cserző anyag, gallotannin, glikozid, flavonoid, fitoszterol

Alkalmazás belsőleg:
– prosztatagyulladásra
– prosztata megnagyobbodásra

Teájának elkészítése és adagolása: 1 evőkanál szárított növényt 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása naponta minimum háromszor javasolt.

Negyven éves kortól minden férfinak ajánlott inni hetente egy csészével. Későbbi használata attól függ, hogy milyen gyakori az éjszakai vizelési inger. Ha kétszer kell felkelni éjszaka, elég három naponta egy csésze füzike teát inni reggel éhgyomorra. A kettőnél többszöri éjszakai vizelési ingernél már naponta egy csésze teát kell inni belőle.

kisviragu_fuzike_epilobium_parviflorum-viltige_basterdwederik01.jpg

Források:

- Fitoterápiakalauz

- Gyorgytea

kisviragu_fuzike_virag_epilobium_parviflor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-natur.blog.hu/api/trackback/id/tr8412136549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása