A természet gyógyító ereje

Vis medicatrix naturae

Vis medicatrix naturae

Libapimpó - Az emésztőrendszer betegségeire

2017. január 26. - BioNatur

Libapimpó (Potentilla anserina)

 

libapimpo_03.jpg

 

Mire jó?

Hatása a rokon vérontófűénél gyengébb. Hasmenés esetén belsőleg, a szájüreg és a garat gyulladásai során toroköblítőszerként alkalmazzák, nehezen gyógyuló sebek kezelésére is szolgál. A leírások szerint hagyományos görcsoldó drog, amelyet gyakran használnak fel fájdalmas havi vérzés enyhítésére. Ez a hatás vitatott, s magyarázata napjainkig nem kielégítő.

Alkalmazás:

belsőleg:
– belső vérzésekre,
– hasmenésre,
– menstruációs panaszokra,
– gyomorfekélyre,

külsőleg:
– aranyérre,
– ekcémára,

Teájának elkészítése és adagolása: 2 evőkanál gyógynövényt leforrázunk fél liter vízzel 10 percig főzzük, 15 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása kettő óránként fél deciliteres mennyiséggel javasolt. Kisgyermekeknél (14 év alatt) csak 1 evőkanál gyógynövényt főzünk.

Nem kívánt hatások, ellenjavallatok, figyelmeztetések: cserzőanyagai miatt nagyobb mennyiségben fogyasztva gyomorpanaszokat idézhet elő.

libapimpo_potentilla_anserina.jpg

Források:

Orvosok.hu

Fitoterápiakalauz

Wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-natur.blog.hu/api/trackback/id/tr8112137257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása